Parteneriate pentru cercetare

Compania a fost si este implicata ca partener IT in diverse proiecte de cercetare finantate din fonduri publice avand ca zona de aplicabilitate managementul apelor si cel al imbunatatirilor funciare.

In cadrul acestor proiecte, companie a dezvoltat parteneriate cu diverse universitati si institute de cercetare precum Univ. Al.I. Cuza Iasi, Univ. Tehnica Gh Asachi Iasi, Univ. Babes Bolyai Cluj, Univ. Tehnica si de Constructii Bucuresti, INHGA Bucuresti, IPA Cluj, INCDIF Bucuresti.

Ca si companie, incepand cu 2007, odata cu implicarea sa ca si furnizor de solutii informatice GEOIF in cadrul proiectului de cercetare FNDDIF – “Proiectarea si implementarea fondului national de date digitale al imbunatatirilor funciare (FNDDIF). Studiu de fundamentare si proiect pilot pentru zona judetului Iasi” (contract nr. 76 CEEX – I 03/31.07.2006) (INCDIF Bucuresti, Univ. Al .I. Cuza Iasi, Univ. Technica Ghe. Asachi Iasi) , DUK TECH a inceput sa includa cercetarea si dezvoltare de solutii inovative ca si puncte cheie in strategia de evolutie
Continuand conceptul dezvoltat in cadrul GEOIF, respectiv dezvoltarea de sisteme suport decizie, baze de cunostinte, invatare automata  si optimizare de procese, DUK TECH a intrat de aceasta data ca si partener de cercetare in cadrul in cadrul proiectului de cercetare Proactive operation of cascade reservoirs in extreme conditions (floods and droughts) using comprehensive decision support systems. Case study : Jijia Catchment (PCCA tip 2 nr. 15/2012 , PN-II-PT-PCCA-2011-3.2-0344) avand ca si parteneri departamente din Universitatea “Babes Bolyai” Cluj, Universitatea Tehnica Bucuresti, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor Bucuresti si IPA Cluj.

 O alta directie urmata in cadrul activitatilor de cercetare si inovare este ce reprezentata de tehnicile de procesare a limbajului natural (NLP), DUK-TECH fiind implicat ca si furnizor de solutii informatice in cadrul proiectelor iTour (intelligent Transport system for Optimized URban trips – 2011-2013), proiect dezvoltat in cadrul unui consortiu international si eDTLR (the Dictionary of the Romanian Language in electronic form). In present se urmareste extinderea activitatii de cercetare si in alte tipuri de solutii dezvoltate anterior in companie, respective cele de evaluare psihologica si management al resurselor umane. In cadrul acestui proces au fost dezvoltate parteneriate cu departamente specializate ale Universitatii “Al. I. Cuza” Iasi  in cadrul Facultatii de Informatica (Inteligenta Artificiala) si Facultatii de Psihologie.

← Back home

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
It's only fair to share...