Primăria Municipiului Constanţa


prezentare portal primaria municipiului constanta
analytics constanta


Redesign

Portalul Primăriei Municipiului Constanţa a trecut printr-o serie de transformări atât în materie de funcţionalitate, cât şi ca design.

Cu privire la design, am adoptat conceptul de flat design cu influenţe de material design.

Principalul scop al nostru a fost realizarea unui design accesibil oricărei persoane, în conformitate cu cele mai noi tendinţe, minimalist, pentru a scoate în evidenţă informaţia fără a distrage utilizatorul. Paleta de culori aleasă, trimite cu gândul la ideea de mare, litoral, datoriă nuanţelor calde şi prin evitarea folosirii nuanţelor stridente.

Portalul este responsive, fiind accesibil de pe orice device, fără a diminua din capacitatea acestuia de a furniza informaţia clar şi concis.


Funcţionalitate

Portalul este construit utilizând Platforma SITEFINITY, bazată pe tehnologia .NET .

Portalul este alcatuit din 4 site-uri web, fiecare dintre ele având o temă grafică distinctă:

- site-ul Primariei Constanţa – http://primaria-constanta.ro/
– site-ul Serviciului Public de Asistenţă Socială – http://primaria-constanta.ro/spas
– site-ul Poliţie locale  –  http://primaria-constanta.ro/politia-locala
– site-ul Serviciului Public Comunitar local de Evidenţă a Persoanelor – http://primaria-constanta.ro/spclep

Toate aceste site-uri sunt administrate central din acelaşi panou de comandă, informaţia specifică fiecăruia dintre ele fiind actualizată de către utilizatori cu rol limitat. Interfaţa de administrare este personalizată pentru fiecare rol în parte, utilizatorii putând accesa doar zonele desemnate de către administratorul principal.

Elementele Sitefinity (module, widget-uri) sunt folosite atât în varianta standard cat şi modificată prin adăugarea de câmp-uri noi unor formulare existente. De asemenea au fost construie şi module/widget-uri complet noi care să satisfacă cerintele proiectului.

Datorită modalităţii prin care sunt create paginile şi tipurile de conţinut (static sau dinamic), administrarea şi mentenanţa sunt usor de realizat de către persoane fără cunoştinţe avansate de IT.

Platforma oferă integrare nativă cu Google Analytics, ceea ce ofera o serie întreagă de unelte specifice pentru monitorizarea şi raportarea tuturor accesărilor. În acest sens pune la dispoziţie o serie întreagă de rapoarte tabelare şi grafice uşor de filtrat.

Portalul se integreaza direct cu managerul de documente existent pentru preluarea diferitelor fisiere de interes comun sau acte prelucrate, pe baza unor numere de inregistrare. De asemenea portalul se integreaza si cu diverse sisteme externe precum cel care gestioneaza locurile de parcare prin intermediul unor servici REST.


 

← Back home

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
It's only fair to share...